rebien

Over Rébien

Rébien is een jonge ondernemer van 23 jaar! Hoewel hij nu succesvol en vrij is, zag zijn leven er vroeger compleet anders uit. Van de succesvolle bedrijven die Rébien heeft opgezet, hebben meerdere pogingen compleet gefaald. Rébien heeft gedurende zijn leven meer downs dan ups gehad.

Rébien zet zich tegenwoordig voor de volle 100% in om duizenden mensen te inspireren om beter te worden in zelfontwikkeling, mindset en sales. Ook al was hij zelf vroeger negatief, depressief, sceptisch en waardeloos in sales, hij heeft de code na vallen en opstaan weten te kraken. Lees hieronder zijn persoonlijke verhaal en kom erachter hoe jijzelf ook grip op je leven kunt krijgen!

Ik was een van de slechtste krantenverkopers en precies op het moment dat ik wilde stoppen voelde ik een brandend verlangen in mijzelf loskomen. Ik schakelde mijn sceptische knop om naar geloof en zelfvertrouwen.

Ik stopte met opkijken naar de beste collega’s binnen het bedrijf waar ik werkte. Ik ging OBSERVEREN. Ik ging leren van ze. Ik zorgde dat ik het gedrag en de gewoontes van de meest succesvolle mensen ging modelleren. Daardoor bouwde ik een BAL van zelfvertrouwen op en dit leidde uiteindelijk tot het beste resultaat. Ik ging van slechtste verkoper, naar één van de beste. Dat hield ik lang vol.

Ik zou wensen dat mijn sprookje op mijn piek zou stoppen, maar ik moest een les leren. Ik werd cocky. Ik ging te hoog bij de zon vliegen. Mijn ego en hoogmoed maakte mij blind. Ik had lak aan de regels. Ethiek was ik vergeten. Door mijn domme fouten had ik het te bond gemaakt en verdween mijn fulltime topclans salesfunctie als sneeuw voor de zon.

Ik werd op straat gegooid. Letterlijk. Ik had geen geld meer voor de huur. Geen werk, geen school, geen huis...

Hetgeen wat voor mij overbleef waren schulden, ik moest zelfs geld lenen van mijn ouders... Met onzekere en verdrietige nachten tot gevolg. Soms huilde ik, omdat ik niet wist hoe ik deze situatie in iets positiefs kon omtoveren. 

Maanden gingen werkloos voorbij. Ik bleef mijzelf ontwikkelen. Bleef kijken naar het succes van anderen. Ik liet mijzelf inspireren. Ik ging lezen. Ik was hongerig om sterker terug te komen. Sommige zeggen dat ik geluk heb gehad. Maar ik zeg dat geluk wordt afgedwongen in tijden van geloof. Ik geloofde in mijn visie. Van mijn fouten had ik superveel geleerd.

En op een regenachtige dinsdagavond werd ik teruggevraagd als manager en behaalde ik meerdere records als verkoper en als coach en manager.

Ik merk dat ik energie krijg uit het helpen van mensen. Ik zag zoveel groei bij mezelf en de rest!

Na jarenlange trouwe dienst, voelde ik dat ik iets miste. Iets klopte er niet. Mijn omgeving bestond uit klein denkende mensen die geen visie hadden. Mijn omgeving bestond uit vroege ochtenden, lange ritten, negatieve mensen en koude dagen op straat.

Background

Ik voelde mij totaal niet op mijn plek.

Vrijheid was mijn nieuwe noodzaak geworden.

Ik besloot ontslag te nemen, tegen het advies van iedereen in. Een enorm risico!

Ik had weer geen geld. Ik nam dit grote risico met één doel.

Ondernemen.

Ik las boeken en bestudeerde de grootste ondernemers van de wereld.

Ik keek naar de meest succesvolle mensen die ik in mijn omgeving wist te krijgen.

Mijn ogen waren gericht op al de mogelijkheden die er te vinden vielen. 

Ik ging cursussen volgen op het gebied van e-commerce en marketing. Ik heb verschillende businessmodellen geprobeerd, maar ik struikelde over één groot obstakel op mijn nieuwe pad.

Een volledige business opzetten vergt focus. Maar niet van 1 persoon, je hebt meerdere mensen nodig om te kunnen groeien. Ik kan in mijn eentje niet de marketing regelen, klanten zoeken, verkopen, producten zoeken en de klantenservice onderhouden. 

Omdat mijn focus zo verdeeld was, kwam ik diep in de schulden. Geld verdampte, maar er kwam niks bij.

Succesvolle mensen zeggen het constant, focus, focus, focus… Het enige waar over wordt gesproken is focus. Hoe moest ik mij focussen? Ik ging kijken naar wat ik al kon: managen, verkopen en beïnvloeden. SALES.

Ik gebruikte al de boeken en alle lessen die ik in het verleden had geleerd, in combinatie met de groeiende online markt waar wij ons op dit moment in bevinden.

Spreker

Ik wist dat bedrijven marketing nodig hadden om klanten binnen te halen, ik wist dat bedrijven klanten nodig hebben om te surviven. Maar ik kon geen marketing, ik ben een salesman. 

Ik begon met het verkopen van marketingdiensten. Ik focuste mij op de verkoop en de andere persoon waarmee ik samenwerkte richtte zich op de marketing. Dit bleek voor ons de perfecte combinatie.

Maanden gingen voorbij en onze business was aan het groeien, helaas gebeurde er iets dat we totaal niet aan zagen komen. De coronacrisis maakte het ons niet makkelijk.

Alle klanten stopte opeens met onze service. Ik had mijn geld op dat moment nog niet goed gemanaged en startte weer met €0,- op mijn bankrekening.

Alleen had ik dit keer één bizar groot en belangrijk voordeel: ik wist hoe ik geld kon verdienen. Deze keer bezat ik een waardevolle skill. Ik wist dat SALES voor elk bedrijf van levensbelang is. Tientallen bedrijven waren ondertussen op de hoogte van mijn expertise. Ze vroegen of ik ze kon helpen met het verkopen van hun producten.

 Ik verkocht de producten en kwam erachter dat ik nog makkelijker geld verdiende dan eerst.

Bedrijven hebben werkende, probleemoplossende producten, die gewild zijn bij het grote publiek. Zij wilden dat ik de geïnteresseerde mensen over de streep trok. Ik deed het zo goed, dat ik duizenden euro’s verdiende en overspoeld raakte met business aanvragen van mensen. 

Zo doende besloot ik mensen op te leiden om hetzelfde te doen. Zo is THE SECRET SKILL geboren. Tegenwoordig zijn wij met al onze cursussen, met meer dan 1.000 deelnemers, de grootste onlinecursus op het gebied van SALES in Nederland.

Wil je ook leren hoe je dure probleemoplossende producten kunt verkopen? Meld je dan VANDAAG nog aan voor de training!

arrow_drop_up arrow_drop_down